ΕΣΠΑ

Γυναικολογία

Ψηφιακό Κολποσκόπιο DISYS V3

Μπαρτζιώκας Αθανάσιος, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, Τρίκαλα

Ψηφιακό Κολποσκόπιο DISYS V3

Το κολποσκόπιο DISYS V3 ( Dynamic Spectral Imaging System ) αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως συστήματα απεικόνισης του τραχήλου της μήτρας. Η λειτουργία του βασίζεται στη δυναμική φασματική απεικόνιση, μια νέα μέθοδο μοριακής απεικόνισης για την in vivo ανίχνευση προκαρκινικών αλλοιώσεων επιθηλιακών ιστών.

Το DISYS καταγράφει για 3 περίπου λεπτά την επαγόμενη από το οξύ λεύκανση του επιθηλίου, δημιουργώντας ένα ψευδοχρωματικό χάρτη (DISYS MAP), υποδεικνύοντας στον κολποσκόπο το πιθανό σημείο της βλάβης και την έκταση αυτής. Δεν υποκαθιστά τα κριτήρια της συμβατικής κολποσκόπησης, αλλά τα συμπληρώνει. Πραγματοποιεί επίσης αποθήκευση εικόνων, εκτύπωση αναφοράς της εξέτασης, καταγραφή βίντεο, μεγέθυνση χωρίς την απαίτηση επανεστίασης, έχει δυνατότητα χρήσης πράσινου και μπλε φίλτρου και υποβοηθά την λήψη των βιοψιών του τραχήλου. Ενσωματώνει υπολογιστική μονάδα με πλήρη βάση δεδομένων και δυνατότητα σύγκρισης φωτογραφιών των βλαβών του τραχήλου με παλαιότερες προηγούμενων επισκέψεων της ίδιας ασθενούς.

Ψηφιακό Κολποσκόπιο DISYS V3

Σε κλινικές δοκιμές που έγιναν σε διάφορες πανεπιστημιακές κλινικές, η κολποσκόπηση με το DISYS έδειξε σαφέστατη υπεροχή έναντι της κλασσικής κολποσκόπησης, εμφανίζοντας στατιστικά σημαντική μεγαλύτερη ευαισθησία στον εντοπισμό τραχηλικών βλαβών σε σχέση με την συμβατική κολποσκόπηση.

DySIS Medical Ltd (www.dysismedical.com)