ΕΣΠΑ

Μαιευτική

Κύηση Τοκετός, Μαιευτική

Μαιευτική, Θηλασμός, Μπαρτζιώκας Αθανάσιος, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, Τρίκαλα

Μητρικός Θηλασμός για Γονείς

Μητρικός Θηλασμός για Γονείς

Pdf εικονογραφημένο αρχείο 28 σελίδων γεμάτο με απλές και κατανοητές πληροφορίες αλλά και πλήθος φωτογραφιών - σχεδιαγραμμάτων. Ο οδηγός αυτός έχει παραχθεί στο πλαίσιο της Πράξης «ΑΛΚΥΟΝΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ». Απευθύνεται σε εγκύους και μητέρες που θηλάζουν με σκοπό την υποστήριξή τους σε θέματα που αφορούν τον μητρικό θηλασμό.

Μητρικός Θηλασμός για Επαγγελματίες Υγείας

Μητρικός Θηλασμός για Επαγγελματίες Υγείας

Pdf εικονογραφημένο αρχείο 120 σελίδων με πληθώρα εξειδικευμένων ιατρικών πληροφοριών για τον θηλασμό. Ο οδηγός αυτός έχει παραχθεί στο πλαίσιο της Πράξης «ΑΛΚΥΟΝΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ». Το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες υγείας που παρέχουν φροντίδα σε λεχωίδες, μητέρες, νεογέννητα και μεγαλύτερα βρέφη που θηλάζουν.

E-LACTANCIA

E-LACTANCIA

Στο πολύ χρήσιμο αυτό site μπορείτε να αναζητήσετε σε δύο γλώσσες (Αγγλικά και Ισπανικά) εύκολα και γρήγορα τη συμβατότητα χορήγησης 24.497 ουσιών και φαρμάκων, κατά τη διάρκεια του μητρικού θηλασμού.

Οφέλη του μητρικού θηλασμού για την θηλάζουσα

Οφέλη του μητρικού θηλασμού για την θηλάζουσα

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού απελευθερώνεται η ορμόνη οξυτοκίνη η οποία οδηγεί σε σύσπαση τη μήτρα έτσι ώστε αυτή να αποβάλλει τα λόχεια και να επανέρχεται στο αρχικό της μέγεθος πιο γρήγορα.

Οφέλη του μητρικού θηλασμού για το νεογνό

Οφέλη του μητρικού θηλασμού για το νεογνό

Το μητρικό γάλα είναι η τροφή που παρέχει τον ιδανικό συνδυασμό για το μωρό βιταμινών, πρωτεϊνών και λίπους. Μάλιστα η σύνθεση του μητρικού γάλακτος είναι εντελώς εξατομικευμένη και μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες του συγκεκριμένου μωρού ακόμα και από θηλασμό σε θηλασμό.

Διάρκεια Θηλασμού

Διάρκεια Θηλασμού

Συστήνεται ο αποκλειστικός θηλασμός να γίνεται για τους πρώτους έξι τουλάχιστον μήνες της ζωής του παιδιού. Φυσικά είναι ακόμα καλύτερα αν μπορεί να συνεχιστεί και μέχρι πριν ή αρκετά μετά από τα πρώτα του γενέθλια ανάλογα εάν αυτό ζητήσει το ίδιο το παιδί.

Διατροφή & Θηλασμός

Διατροφή & Θηλασμός

Πρέπει όταν θηλάζεται να προσλαμβάνεται 400 – 500 θερμίδες την ημέρα περισσότερες από τις διατροφικές ημερήσιες ανάγκες σας.

Θηλασμός και αντισύλληψη

Θηλασμός και αντισύλληψη

Όχι ο θηλασμός δεν είναι ασφαλής μέθοδος αντισύλληψης. Η γυναίκα μπορεί να θηλάζει και να έχει κανονικά περίοδο κάνοντας και ωορρηξία.

Μέθοδος αντισύλληψης & Θηλασμός

Μέθοδος αντισύλληψης & Θηλασμός

Το χάπι που έχει μόνο προγεστερόνη, αντισυλληπτικά ενδοδερμικά εμφυτεύματα και ενέσιμα σκευάσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα μετά τον τοκετό, δεν είναι όμως διαδεδομένα στη χώρα μας.

Μαστίτιδα & Θηλασμός

Μαστίτιδα & Θηλασμός

Η μαστίτιδα είναι η πιο συχνή αιτία που ταλαιπωρεί τις νεαρές μητέρες και πολλές φορές τις οδηγεί στην βιαστική απόφαση της διακοπής του θηλασμού.

Αλκοόλ & Θηλασμός

Αλκοόλ & Θηλασμός

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Το αλκοόλ απαγορεύεται ειδικά στο πρώτο τρίμηνο λόγω πληθώρας προβλημάτων και συγγενών ανωμαλιών που μπορεί να προκληθούν κατά την καθημερινή και συχνή κατανάλωσή του από την εγκυμονούσα.

Θηλασμός & Εγκυμοσύνη

Θηλασμός & Εγκυμοσύνη

Εάν ανακαλύψετε ότι είστε έγκυος ξανά ενώ ακόμα θηλάζετε το μωρό σας μην πανικοβάλλεστε. Είναι κάτι που έχει συμβεί σε πολλές μητέρες.

Θηλασμός & Υιοθεσία

Θηλασμός & Υιοθεσία

Ναι πολλές μητέρες που υιοθέτησαν ένα παιδί έχουν καταφέρει να το θηλάσουν. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ένα θήλαστρο (αντλία γάλακτος) που τοποθετείται στο στήθος για λίγη ώρα κάθε 2 – 3 ώρες λίγες μέρες πριν πάρετε στο σπίτι το παιδί.