ΕΣΠΑ

Γυναικολογία

Παθολογία Τραχήλου - HPV Λοίμωξη, Γυναικολογία

Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, Τρίκαλα

cobas-hpv-test

COBAS HPV TEST

O HPV (ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων) μεταδίδεται με την δερματική επαφή. Περίπου το 80 – 90 % των γυναικών θα έχουν εμφανίσει λοίμωξη από HPV έως την ηλικία των 50 ετών.

Παρουσίαση HPV

Παρουσίαση HPV

Παρουσίαση HPV

Τεστ Παπανικολάου

Τεστ Παπανικολάου

Το τεστ Παπανικολάου έγινε γνωστό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα από το 1928 χάρη στον Έλληνα επιστήμονα Γεώργιο Παπανικολάου που μετά από πολύχρονες μελέτες το εφηύρε και το καθιέρωσε. Αποτέλεσμα της ευρείας εφαρμογής του ήταν να μειωθεί η θνησιμότητα που οφείλονταν στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας κατά 70%.

HPV Λοίμωξη - Απαντήσεις σε Ερωτήσεις

HPV Λοίμωξη - Απαντήσεις σε Ερωτήσεις

Η λοίμωξη από τον ιό HPV είναι πάρα πολύ συχνή, ο καρκίνος όμως που μπορεί να προκαλέσει είναι πολύ σπάνιος.

Thin Prep Pap Test - Κυταρολογία υγρής φάσης

Thin Prep Pap Test - Κυτταρολογία υγρής φάσης

Το Thin Prep είναι μια πιο σύγχρονη μορφή του τεστ Παπ που έχει εγκριθεί από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από το 1996.

Κολποσκόπηση

Κολποσκόπηση

Τι είναι η κολποσκόπηση; Είναι μια ειδική εξέταση με την οποία παρατηρούμε λεπτομερώς τον τράχηλο της μήτρας, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μικροσκόπιο, το κολποσκόπιο, που μεγεθύνει την εικόνα μέχρι και 40 φορές.

Ψηφιακό Κολποσκόπιο DISYS V3

Ψηφιακό Κολποσκόπιο DISYS V3

Το κολποσκόπιο DISYS V3 ( Dynamic Spectral Imaging System ) αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως συστήματα απεικόνισης του τραχήλου της μήτρας.

APTIMA mRNA HPV TEST

Το APTIMA mRNA HPV TEST είναι μία μέθοδος προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Eλέγχει εάν υπάρχει το mRNA των ογκοπρωτεϊνών E6/E7 του ιού HPV.

Παθολογικό Τεστ Παπανικολάου

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό αλλαγών στα κύτταρα του τραχήλου της μήτρας...

Ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)

Ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) - ΕΜΓΕ

Κατευθυντήριες Οδηγίες της Ελληνικής Μαιευτικής & Γυναικολογικής Εταιρείας - PDF